De Cloud is je virtuele kantoor

Met het werken op afstand ontstaat voor veel ondernemingen een groeiende noodzaak om gebruik te maken van Cloud-services. Dat hoeft zeker geen negatieve ontwikkeling te zijn, want er zitten enorme voordelen aan deze werkwijze, ook als iedereen over een tijdje weer bij u op kantoor zou werken.

Up-to-date en flexibel

Servers hebben meestal veel verschillende functies, zoals mailverwerking, bestandsopslag, gebruikersbeheer, server-gebaseerde applicaties, enzovoort. Wie momenteel nog voornamelijk werkt met eigen servers, weet waarschijnlijk hoe onderhoudsintensief ze zijn. 

Het up-to-date houden van alle software en hardware is niet alleen relatief kostbaar, maar het is tegelijk absoluut noodzakelijk voor de veiligheid van de data. Met veel meer thuiswerkers dan voorheen, kunnen veel van deze serverfuncties flexibel worden overgenomen door diensten op het Internet. In de Cloud worden de servers en software up-to-date gehouden.

Kan dat wel online?

Er zijn veel opties en applicaties online beschikbaar, die werken op afstand faciliteren, en de mogelijkheden blijven groeien. Hieronder een aantal voorbeelden van functies die ook via Cloud-computing beschikbaar zijn.

  • E-mailverwerking wordt Office 365.
  • Bestandsopslag wordt SharePoint en/of OneDrive.
  • Gebruikersbeheer wordt Azure AD.
  • Serverapplicaties zoals het boekhoudprogramma Exact wordt Exact Online.
  • Enzovoort.

Bent u voor uw bedrijf geïnteresseerd in opties die niet in deze lijst voorkomen? Informeer dan met onderstaand formulier naar de mogelijkheden. AlexIT kan de complete Cloud-configuratie voor uw bedrijf regelen, zodat uw mensen op elke gewenst tijdstip op afstand kunnen werken. (De migratie van de eigen server naar de Cloud voeren we uit met de focus op geen of minimale overlast.)